Njut av vardagen och naturen

tillsammans med oss!

Uppfriskande bastubad i Boksjön

Unna dig en underbar och avkopplande stund i vår vedeldade timmerbastu vid Boksjön. Njut av en uppfriskande simtur i sjön eller våga dig på ett isbad om du besöker oss under vintermånaderna. Våra finska gäster berömmer bastun och anser att den håller världsklass! Viktigt att veta är att man kan tvätta sig antingen inne i bastun eller i sjön när isen har smält bort. Oavsett årstid kan du boka denna fantastiska upplevelse hos oss!

Tidsåtgång: ca 2 timmar
Antal: 2-6 personer
Pris: 400 kr per person

Tunnbrödsbakning med utsikt över vackra Boksjödalen

Prova på att baka mjukt tunnbröd i en gammal bagarstuga tillsammans med Erica. Njut av fikastund med vacker utsikt över Boksjön och Ryfjället. Bokningsbart året runt (ej vid extrem vinterkyla eller heta sommardagar). Du får ta med dig det nybakade brödet hem. Bokning minst en dag i förväg (inget drop-in).

Tidsåtgång: 2-2,5 tim
Antal: 2-4 pers
Pris: 600 kr /pers

Vandring till liten fjällsjö

I behagligt tempo knatar vi upp efter stigen som går mot Viktoriakyrkan. Vi viker av till en tjärn där vi berättar lite historia och upplever lugnet. Rast tar vi vid en unik fjällstuga där vi gör upp eld och kokar kaffe/the. Hembakt tunnbröd får vi också njuta av.

Tidsåtgång: 3-4 timmar (ca 7 km i kuperad terräng)
Utrustning: stövlar eller vattentåliga kängor, regnkläder, korv ed att grilla
Antal: 2-6 personer
Pris: 400 kr/person

Skogens guld

Bär- och svampturer

Var finns dem, myrarnas och skogens guld? Följ med oss upp mot fjället på upptäcktsfärd! Insup frisk luft och vackra vyer. Fjällvärldens fantastiska höstfärger ser vi från slutet av augusti och i september/oktober. Vi stannar till och gör upp en eld så vi kan fika kaffe/the och Erica´s tunnbröd.

När: hjortronen plockas i augusti och kantareller i september och oktober
Tidsåtgång: ca 4 timmar
Utrustning: stövlar el. bra kängor, regnkläder, svampkniv (vi har några extra att låna ut)
Antal: 2-8 personer
Pris: 500 kr

Turskidor mot fjället

Upplev en trevlig skidtur tillsammans med oss i lugnt tempo genom blandad björk- och granskog upp mot fjället. Vi vill förmedla den underbara känslan av frihet när man mjukt glider fram ospårat genom det gnistrande landskapet och njuter av de vackra vyerna. Självklart tar vi också en fikapaus. Vi själva åker på turskidor av trä och om ni inte har egna lämpliga skidor har vi några par tillgängliga för utlåning.

Tidsåtgång: ca 2,5 tim
Antal: 2-4 pers
Pris: 600 kr/pers